Saturday, October 15, 2011

65,,

assalamualaikum~~*gaya PROF.IZI HJ ALI

dah nak dekat 3bulan dekat taylor's, tp 1 menda pun xpernah cerita kan?
uhmm..uhmm..uhmm..

mmg nk bercerita sgt-sgt (pada yg sudi nk membaca lah kan), but serius mcm xda masa je nk menaip. ke ada je bnyk masa tp malas nk menaip? ok, tu belakang cerita lah.

one thing about TAYLOR'S, it real awesome. the facility is damn cool. ulang balik semula DAMN cool. tetbe ter'capital kan 'damn' word tu. sorry-sorry. tp mmg hebat kau, ada tasik kt tengah2 U. walaupun kt U lain ad tasik gak, tp sy tetap nk mempertahankan tasik kt taylor's.

UNIVERSITI-ku, KEBANGGAAN-ku ! HAHA.

i have one lecturer foreigner dari IRAN yg tiba-tiba tukar nama aq jadi 'kiara'. heh! perlu ke gewdiks kn nama i.euww~ tp xpelah, dah susah sgt nk panggil nama sebenar aq kan.

nnt smbung lg, buku da menanti untuk di layan. :)

buhbui~

Wednesday, August 17, 2011

64,,

Ya Allah, dah lama sgt xupdate blog.
Ramadhan tinggal beberapa hari je lagi, selepas itu Syawal pula menjelma.
Hari-hari sibuk, kelas dari pagi - petang, malam pula di penuhi dgn beramal lg2 time bulan puasa ni. mengejar Malam LailatuQadar. (:

InsyaAllah, kalau saya xsibuk sgt. Nnt sy update blog ni.
Untuk kawan-kawan yg akan menyambung pelajaran ke overseas.
Good Luck guys ! Wishing you guys all the best.

kim.zainudin

Thursday, July 7, 2011

63,,

Kenapa manusia selalu tidak berpuas hati bila org lain terlalu hebat?

Salah diri-sendirikah krn menjadi sedemikian atau apa?


Disebalik kehebatan, tersirat sedikit kecacatan seperti aku.

Tatkala rakan-rakan gembira melihat senyuman yg terukir di pipi, aku menyimpan seribu satu rahsia.

Rahsia yg kupendam jauh disudut lubuk hati ku ini.

Hanya aku sendiri yg memahami diriku,bukan kamu apalagi mereka.


Hipokritkah hidupku di dunia ini, mungkin tidak.jauh sekali aku ingin menjadi sebegitu.

Sikap dan sifatku menunjukkn peribadi ku yg sebenar,kalau kalian xbetah dengan caraku,

berlalu pergi sahaja dari hidupku kerana aku akan pejamkan mataku agar aku tidak dapat melihat kau berjalan pergi meninggalkanku.


Hidupku didunia ini hanya sementara,mungkin esok atau lusa malaikat Izrail akan datang menjemputku.

Bila masa aku tiada nanti, setiap kenangan ku bersamamu akan menjadi cebisan memori sahaja.
Inilah diriku, tersenyum ketika gembira dan sedih ketika berduka.


Maafkan aku kerana kecelaan diriku.


kim.zainudin

Tuesday, July 5, 2011

62,,


marilah kita belajar sampai ke negeri China.

dari seawal umur 4tahun lagi anak-anak dah di beri pendedahan pendidikan oleh ibu-bapa, macam saya juga lah kn.

5tahun-6tahun - Tadika Abim Saidatina Khadijah (dekat je dengan area rumah, jalan kaki sudah. xpayah nk bergeng bas sekolah bagai)

: time ni baru nk mengenali A..ayah, B..babun, C..cipan

xpon, A for apple, B for bubble, C for cat anddd D for donkey. as usual la kn, during the kindergarten the teachers itself thought us the simplest thing, it easier for the kids to have quick learning and they can understand thing more faster.

*saya xsuka matematik masa tadika, cikgu dia garang. sgt scary! hate MATHS. pfftttt~

ok, bila umur dah naik sikit.

7tahun-12 tahun - Sek. Ren Taman Desa, KL

: bila masuk primary school, subject yang tidak diminati masih lagi maths, ini sume gara-gara tadika dulu. sampai sekolah rendah pun, bila xbole nk blaja mesti menangis. so childish, padahal time tu mmg child pon kn.

: bila UPSR, result bukanny gempak sgt pon. 2A je yg dapat, itu pon sudah memadai. dapat juga lah menggembirakan hati mak dan ayah. target nk 5A tapi what-to-do, saya kurang cerdik. belajar pon bermalasan. tapi syukur alhamdulillah, pembelajaran di teruskan.

13tahun-17tahun - Sek Men Keb Seri Indah, Sel

: bila result UPSR terlampau hebat sgt, sy pon ditempatkan di kelas ke-5. ok kn? daripada kelas last. tp kan-tp kn bila dah naik form 2 dan ke atas, sy d tempatkan di kelas pertama. haha, bangga sikit seh (sambil mengembang-kempiskan idong kerana perasaan riak dan takabbur), sbb dia based on final exam punya result. jadinya ketika itu sy rasa macam sy dah sederhana cerdik.masih lagi di paras cerdik yg normal bukan yang terlampau extreme.

: masa PMR, daptlah 2A. what 2A lg? tp sy bersyukurr juga sbb ada lg terselit A. dan masa SPM, sy dpt 3A. usihhh~ hebat sikit je,

18tahun-21tahun - Kolej Profesional Mara Beranang

: pastu sy dapat melanjutkan pengajian Diploma di KPM Beranang ( google je kalu xtahu tempat ni). dalam bidang computing selama 3thun setengah.

: saya bukan mcm budak2 yg dapat 4A dan ke atas, boleh g matriks segala kn. but then im satisfy with everything that I get.

: selama 3tahun setengah berhempas-pulas belajar, membuat saimen sampai xtdo malam. bulan 10 ni akan ku genggam segulung Diploma. woot-woot !!

dan sekarang saya menunggu untuk melanjutkan pengajian Ijazah, dimanakah??
mahu ketahuin nggak??

yup, nama saya di tempatkan di 2 universiti, mendapat tajaan MARA untuk melanjutkan pengajian. tapi saya hanya boleh pilih 1 sahaja. pilihan yang manakah anda rasa sy anda pilih??

PILIHAN 1 : BIRMINGHAM CITY UNIVERSITY,UK

Proses untuk ke university ni mengambil masa sikit, nama dah di listkan cuma xtahu tarikh bila saya akan fly. kos yg akan di ambil di U ini adalah forensic computing selama 2tahun. class will start on Sept

mula-mula mmg excited bila dapat offer ni, then terfikir mak & ayah plak. 2-2 pon xsehat, then memerlukan perbelanjaan yg besar lg walaupun MARA yg tanggung but then sy kena fikir akan datang.

PILIHAN 2 : TAYLOR'S UNIVERSITY, SUNWAY (SUBANG)

Ok, yang ni pun offer dr Mara. kolej kol untuk inform, I'm one of the student that has been chosen to further my Degree in this U for 2 years. They give me 2 choices which course that I'm deciding to continue. a) computer science, b) IT.

the degree is still from overseas which is the RMIT Uni, Australia. top 10 Uni for computing in the World. class will be start on this July.

So, which one do you guys think I wanna choose??

my answer will be, Pilihan 2 because of:

1. xperlu risau pasal parents, sbb tiap-tiap minggu boleh ulang-alik balik rumah. boleh makan masakan bonda yg superbb hebat tu.

2. xpayah nk burden kakak dan abang2 untuk bagi duit tiap bulan sbb Mara dah bg duit pon tiap bulan, then da boleh buat bajet bulanan. misalnya kalu blaja kt UK, I need to have my own saving, takut nnt kalu terlebih, xda duit plak nk makan. dan xbolehla nk berbelanja sakan.

3. I still can get my degree dr U luar negara, cuma belajar je kt cnie. and still duration dia is 2 years. ok what. cuma experience je yg sy xdpt, tp tu xperlu di risaukan. bila result Degree pon gempak, I can still further my Master overseas. yeaaayyy !!

4. sy berat hati nk tinggalkan org-org tersayang. awwww~

5. mungkin rezeki sy ke overseas belum tiba lg, akan datang insyaALLAH.

6. kos yang sy pilih adalah masih lg dalam bidang IT, my registration date: 23th July. do wish me luck for my degree nnt ok !

* di sinilah tempat menimba ilmu selepas ini*

18 days more to go, countdown ramai-ramai ok !

kim.zainudin

61,,

whatssupp!! bersama saya kali ni dalam episod 'si momo,PARTNER hebat kuh'.

PARTNER dalam erti kata lain: teman, sahabat, rakan seperjuangan yang sentiasa di sisi ketika waktu susah dan senang. sekarang ni susah sangat nak mencari kawan yg boleh sentiasa bersama semasa kita sedih mahupun gembira.

Ada kawan yang pergi begitu je, zaman berubah dan manusia juga berubah. I'm hoping that our friendship will be like everlasting, berpanjangan selamanya ! I'm sure each and every one of you has somebody to share secrets together, gossip-ing and hanging out, lepak-ing bersama.

Wanna know who the person behind the 'si momo' name?
Here she is --->

Name : Raja Nur Atiqah bt Raja Hamidon

Age : 20yrs already

Date of Birth : 18 June 1991

From : Johor Bharu

Nickname : raja, iqa, momo, gendut, buncett. haha,,just kidding yahh !

Sports : Futsal & bowling (pernah jadi wakil MSS Johor kot)..hebat x dia?? :)

Kenapa saya suka kawan dengan dia ?? :

1. her CRAZINESS make me insane mann!
2. suka berterus-terang dan jujur orangnya.
3. very friendly
4. dia seorang pendengar yang setia, sy selalu cari dia bila ada masalah.
5. penyabar sangat orangnya.
6. dia seorang yg sgt tenang, very calm person
7. kuat makan
8. suka futsal dan boling
9. suka ketawa dan gelak banyak-banyak
10. banyak lg lah pasal awk yg sy sukaa !! xmampu nk luahkan sumenya..

Macam mana dia boleh dapat nama 'MOMO' tu??

Ohh, bukan mama ea tapi momo. d sebabkan kawan saya ni comel (nak panggil gemok, xbaiklah plak kn). So, I decided to call her 'momo' untuk menggantikan panggilan 'mok-mok'..
bukan momok = hantu tu, definitely wrong. xkanlah nk panggil dia gemok. kalau tiap-tiap hari pun panggil macam tu, for surelah dia boleh jadi lg gemok kn. masuk akal x pandangan saya ni??

Bagaimana saya dan dia boleh berkenalan?

Beliau (nama RAJA plak kn) merupakan pemain futsal untuk KPM Bandar Penawar, Johor. manakala saya merupakan pemain futsal untuk KPM Beranang. kami bertemu ketika sukan antara kolej-kolej MARA. dia striker dan saya defender dan akhirnya daripada menjadi musuh dalam game kami menjadi kawan. daripada kawan biasa terus ke kawan rapat. :)

Pengalaman bersama?

Semestinya banyak benda,berkongsi rahsia semua bagai tu memang wajib bila dah bertemu.
Haaa~ then masa dia cuti sem haritu, kami bersama-sama mencari kerja, nk dapat pendapatan lebih la katakan. Jadinya dia tinggal di KL selama sebulan. best jugaklah bila berdua ni, bila xkerja je kami keluar lah berjalan. ke Alamanda, Mid Valley, The Mines Shopping Fair,Times Square,mana lagi eh?? tengok wayang, ber'window' shopping, main boling, futsal dan badminton bersama bila ada masa terluang tiap petang, memberi raja ni mencuba makanan baru. nnt bila turun KL lagi, kita pergi cari restoran baru lg ea.

eh..eh, dan menyanyi pelbagai lagu bersama juga.. banyak lagu yang kami minati bersama. Cayalahh, siap bole karok sekali tu ! ececece~

Ucapan?

Heyy u,
- Always remember that i'll always be there to support you in everything you do.
- Think +ve, if everyone can get what they want. you can too ! I'm praying you all the best for the next semester, may u get what you want.

- Bila ada masalah, cari je saya aka Pakar Motivasi Terhebat Abad & Alaf ini. ;)

- Hope both of us will be sooooooooooooooooooo successfull in the future.

- One more thing, saya sayang awoklah kawan ! meh muaahhxx2 kt pp sikit.

"A friend is someone who knows the song in your heart, and can sing it back to you when you have forgotten the words."
-Donna Roberts-

kim.zainudin

60,,

first and foremost,
assalamualaikum..

im glad that im still alive in this wide world, uicehh~
bersyukur kita ke hadrat ILLAHI.

ok, done. sekarang ni nk sambung cerita selepas blog sudah lama terbengkalai. tuan punya badan malas nak menaip, jari bermalas-malasan segala mcm dapat duduk kt kerusi rotan yg bergoyang-goyang sehingga mata boleh terpejam lalu terlelap. apa lah yg aq dok merepek kn, tp kita nk proceed cerita selanjutnya berkaitan BUKIT BROGA & SG.GABAI ku~

plan nk berkunjung ke BROGA ni dah lama sgt, dari sehari ke sehari daripada x jadi terus ke satu hari dan akhirnya plan itu menjadi juga akhirnyaaaa !!! pada tarikh 2hb Julai 2011 (mcm saspen habiss cerita kn)..

ye-ye,,2hb Julai 2011

dalam pukul 7.00pg suku sikitlah, kami bergerak menuju ke parkir kereta.
ikutkan hati nk keluar rumah dalam pukul 6.00pg mcm tu, tp d sbbkn seisi rumah nyenyak tido jadiny sume bergerak lewat lah.
sempat jugalah aq dan cik momo ku masak bebola tauhu yg amboii sedapnyaa.. resepi drp along cik momo lah, cik momo partner hebatku! kami berdua bangun awal masak hidangan tu untuk dibawa ke sg.gabai nnt. nak tahu cik momo tu siapa, nnt kn post selanjutnya ok ! banyak jugalah yg dapat di buat kn, maaflah xde gmbr nk di display.. tunggu nnt kalau tetbe camera nikon d7000 jatuh dari langit then bolehlah tngkap gambar 'bebola tauhu amboii sedapnyaa' tu. japp,,japp, xperlu kot nikon d7000 tu semata-mata nk ambil gmbr hidangan tu. kedengaran agak poyosssss je bila nyatakan d7000 tu ! haha

sambung lagi, bila dah berada dalam kereta. jammed lah plak kt area beranang. ada rs nya dalam masa setengah jam terperangkap, at last dpt gak keluar dr jammed berkenaan. sumenya di sebabkn ada jalan berlubang yg agak beeeeesaarrr punyaa~

perjalanan kami ke broga mengambil masa dalam half an hour saja, xlama pon. bila dah menjejakkan kaki ke tanah, kami tengok dah rmi ahli manusia turun dgn berpeluh sume. tengok muka masing-masing mcm bangga habiss, mentang lah dapat panjat bukit broga tu kn, berlagak je sume.

bila dah stat daki, mula tu ok je. condifent je, sampai pertengahan dah mengah, nmpk sgt jarang exercise. d sbb kn baru 1st time naik, aq pon dok bertanya dgn org yg otw turun tu,

'lama lg x nk sampai??'

nampak sgt aq xsbr2 nk sampai puncak kn. orang tu pon jawab

'this already half way, there's another half..'

bila dengar, br nk berbangga, nk menepuk bahu sendiri sbb berjaya dah separuh jalan. tetiba org tu ckp lg,,

' and another half more andd half moreeee...'

aq macamm,,dalam hati ni

'walawehhhh!! mati oh, mati. penat dah tahap gaban kot ni.'

tapi xpe kim, kuatkan semangat, tingkatkan tekad ~ dah mcm tagline hape je kn.
d sebabkan ada partner yg menaikkn semangat, kira daki jugalah sampai ke penghujung !

dan tepat jam 9.30pg, aq berjaya berada di puncakk, tp xdelah puncakk sgt. kira puncakk yg ke-2 beb !! bukan puncak atas sekali lah sbb kenkawan sume dah kepenatan ! -_-"
senyum sampai menampakkn gg sebab hebat sgt. just enjoy the picture down there aite !

selepas ke BROGA, kami ke SG. GABAI plak.
bermandi-manda setelah ber'shower'kan peluh mendaki.
sume dalam kete tu dah bau hampehh,

sampai je kami terus cari tempat tinggi, best sikit nk berehat.
sejuk je air, mandi sambil makan 'bebola tauhu amboii sedapnyaa' tu !
tghari sikit tu baru kami pulang,

- THANKS TO NAZA, AIN, KECHEQ, FANA & RAJA -

watch all the displayed pictures below babeh~


*dari kiri : fana,raja,kecheq,me,ain,naza*

*terpaksa menjadi pendek bila berada di tengah-tengah*

*panas eh cik kakak sampai menutup mata??*




*muka kepenatan..*



// lain kali kalau ada masa lagi, kita keluar ramai-ramai lagi ea kenkawan ! ;)
maaflah gambar kt gabai nggak bole di display dongg atas sebab2 tertentu. tq.

kim.zainudin

Sunday, July 3, 2011

59,,

i've been MIA for quite a long time,
dulu beriya-iya ckp bnyk cerita nk story-mory kn??
haihh~, xpela. kali ini akan ditunaikan janji itu.

mehla aq bg surface sikit aq nk cte pe eh,
BROGA HILLS, SG.GABAI !!

yup, berkaitan itu. cuti-cuti semester lah katakan.
hehe!


Wednesday, June 8, 2011

58,,

one of my post been missing, kemanakah dia menghilang??
i don't have any specific answer, lari p mana pon cheq xtao.
tah menda-menda je.

akan menaip dgn lebih rajin kelak.

Monday, May 16, 2011

57,,

oh, im starting to forget something.

i need to tell all of you which options that i've chose aite?
will story to you guys just in a mean time.

sabarrr~






kim. zainudin <3

Wednesday, May 11, 2011

56,,

Siapa kata aku xde keje, ada OK !
keje yg minah-minah dan mak cik-mak cik di Indonesia inginkan sejak azali.
untuk dapatkan keuntungan yg lebih lumayann gitu~

nk tahu ikrima zainudin keje pe skang?
kalau korang xnk thu pon, aku nk gtau gak.

aku jadi BIBIK SEMENTARA.
awesome kn? bukan ohsem ok, tu KAY AF punya tagline.

walawehhh, yg korang gelak apehal? ingat hina sgt ke keje tu haa?
*tetbe plak ngamuk ni knp? haha. sesaje je tu. buat gimik ! :p

ok, sambung-sambung !
aku jadi bibik ni sekejap je, 1bulan setgh sbb bibik real kak long aku balik Indon. cuti-cuti Indonesia.

sejak jadi bibik kpd kak long aku ni, mcm-mcm skill aku belajar.
bukan skill mempertahankan diri, eh tapi mcm ada je sbb kena pertahankan diri drp anak-anak buah yang sgt nakal. sumenya HERO, jadiny ada time dorang nk bergusti, aku pon kne lah belasah kn.

skill menari rs nya ximprove-improve lg, menyanyi apatah lg. hampeh~
kita da keluar topik ni, *sambil flash-back aku nk cite pe td, oh baru ingat pasal keje BIBIK!

pagi-pagi aku da bangun, kejutkan 2 org superhero sbb kena g sekolah.
si abang : sekolah agama
si adik : tadika.

siapkan sarapan. kemas rumah dari dapo hinggalah bilik tidur. perghh~ goyang lutut wa derr.
rumah kalu setingkat xpe gak, ni 2tingkat. naik-turun tangga bnyk kali, xpyh bersenam pon xpelah weh. da sedia kurus, berpeluh sume. complete !

habis kemas, masak lunch plak. bab masak ni, mula-mula xd la hebat mne. pastu da lme-lme, makin terserlah kewanitaan ku. bukan-bukan ! makin terserlah skill masakan aku.
cakap je nak masak pe, petik jarii jela weh. sbb nnt lepas petik jari, kne tros bkak GOOGLE tengok resepi masakan. time nk masak tu nnt, laptop kne ad kt dapo sbb nk tgk resepi dan cara memasak. ad brann ltak laptop kt dapo?

maaflah bukan nak riak, tapi skill masakan aku da makin meningkat ni.
ad x calon-calon suami di luar sana yg tgh mencari bakal isteri? amboiii..amboii..amboii~

lepas masak sidai kain, pukul 4ptg satg kena angkat jemuran plak.
gosok baju sume, then kul 6ptg kne bawak si fahrin keluar main.

jadi bibik ni kena banyak sabar kot, kena melayan kerenah anak-anak buah yg xreti dok diam, dengan pelbagai ragam lagi. penat aku dibuatny. ada gak time aku xbole sabar sgt, aku meleter gak. *dalam hati dok ckp, mcm ni ke bila aku ada anak nnt. penatt woo ! nnt time jadi mama, mak, ibu dan seangkatan dengannya merasa lah kau.

sabtu, ahad = CUTIII !!

isnin = monday blues, buat keje sume lembap sbb da cuti 2hari.
tu lah cerita pasal keje part time ku, dapat gaji oh !

SELAMAT MENCARI KERJA KEPADA SESIAPA YANG SEDANG MENCARI KERJA SEKARANG INI ! GO CHAIYOK~

kim.zainudin <3

54,,

kenapa manusia dikurniakan kaki? sebab apa?
mestilah jawapannya untuk berjalan bukan, bersyukurlah kerana kita di kurniakan kedua-dua kaki untuk berjalan, berlari bagai.

dengan adanya kaki, kecik-kecik lg boleh blaja merangkak, pastu dok main "tak-teh" dgn mak, ayah. dorang pon dok ckp "pandai anak mak da bole jalan, alololo~ tak-teh, tak-teh"(sambil buat muka terharuu, then letak kedua-dua tangan dekat pipi sbg tanda teruja sbb dapat tgk anak ber'tak-teh').

ok, cukup. tu mukadimah je, kita start blog dengan membuat ucapan dan kata-kata syukur dulu br lah bole meneruskan cerita tanpa rasa ragu-ragu. heh! ada kena-mengena ke? tapi xpela adik-adik, akak nk gak buat mukadimah tu.

SEBENARNYA,, nak cerita pasal haritu. meronggeng bersama FATIN ZAKIAH BT DUL WAHAB !! oh mann, serius aku happy gila dpt keluar dgn kau giant (nk thu knp aku sesuka hati panggil dia giant?? xpe-xpe, satg aku cite naa~). tanpa KAKI, macam mana lah aku nak meronggeng kan. tu sbb aku mukadimah pasal kaki. amacam, style kn?? :))

Lokasi : The Mines (10minit dari rumah)
Masa : 11.00pg (tapi aku sampai lambat)

Nama : Fatin Zakiah bt Dul Wahab

Nama manja-manja gituu : zakiah, z, aten, giant (yg ni gelaran baru untuk ko weh. ko giant aku bini popeye. kn3??)

D.O.B : 5 Oktober 1989 (tolong ingtkan aku beli hadiah untuk dia ni)

Hobi : habiskan duit scandal, oh.tipuu-tipuu weh! menda yg adventure sume die buat kot. MAJULAH WATANIAH !! tetbe plak en ~

dialah gerangan manusia yg keluar dgn aku, sahabat time belajar kt KPM Beranang dulu. kami pena dok 1 aras kt hostel dulu. korang tgk gmbr diatas, x mcm giant ke. bapaklah tinggi and tough badan die, 6pax kot ! ngeng aku ni, sori zakiah. gurauan semata-mata tu. :p

aku ingat lagi kt kau, nyanyi lagu 'KYTD - kekasih yg tak dianggap' dalam bilik. lalu je bilik kau, lagu tu je yg berkumandang. aku rindulah nk peluk-peluk manja dengan kau. awww~, terima kasihlah sbb tak lupa aku. nk-nk skang ni tiap masa kita boleh jumpa kn. hoho, aku suka !

eh, lagi satu. kami pernah rekrut bersama-sama time join askar wataniah dulu. masuk hutan bagai, xmandi 4hari. pastu kita g KASUKMA sama-sama. rindu sgt-sgt saat tu. adoii, -_-'.
putarkn balik waktu tu boleh x?? kalu ada butang ' REWIND', da lama aku picit.

nak tahu zakiah ni mcm mana orgnya? moh kita 'zaAsss', 'laayaannn!'

10 SEBAB KENAPA SAYA SUKA BERKAWAN DENGAN FATIN ZAKIAH.

1. dia suka gelak sehingga berguling-guling, samalah mcm saya.
2. kepala otak die dan kepala otak saya sama, mereng je. mengong dan kadang-kadang sengal-sengal ubi.
3. die ni jenis selamba je, dgn sume org pun die kawan.
4. die glamour oh, tu sbb sy suka kawan dgn die, boleh sy tumpang populariti dia. haha, ni pon tipuu!, tp mmg die glamour pon tp kan, nk d bandingkn sy dgn die, sy lg glamour dr die. hahahaahhahhaa !! perasaan sgt aku ni.
5. die suka bersukan, sy pon sama ! tapi yg pasti aku menang ok time lawan boling dgn kau ritu. come on zakiah, goyang sekejap je. br psycho skett bro ~

aku ckp nk bg 10 sebab kn? tp kepala otak beku plak tetbe mungkin kerana air-cond yg terlampau sejuk hingga mencecah paras maksima. aku bg 5 je ok, lg 5 kira halal jela.

eh zakiah, nnt kita keluar sama lg k? oh,jumpa kau sabtu ni, bersama-samalah kita mendaki BROGA HILLS tu, woot-woot ! yeeba-yeeba, angre-angre. ritu kte lupa nk snap pic sesame kn, kali ni jgn lupaa haa tngkap gmbr bnyk2 sampai pitam+muntah sume. kepada kecheq and omey, see u guys this saturday, jumaat malam tu kite lepak-lepak dulu haa~ gosip sume bagai. :)

kepada EN.BROGA : tunggu kehadiran kami semuaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !! *konon da sampai atas bukit, then jerit kuat-kuat macam dalam drama tu.



Ucapan untuk giant aka zakiah :

terima kasihlah sbb still berkawan dengan aku, jangan lupa aku nnt tao smpai ko kawen sekalipun. terima kasihlah sbb mampu lg melayan perangai gila-gila aku ni, terima kasih gak sbb temankan aku g cari kerja. confident kau tinggi sket dr aku, tu sbb aku suka bawak kau ni. sayang kau lebih ye zakiah ! meh ciom molot sikit meh. hahaha, ewww~ tp x haram kn? bole x ciom? bole x? gedik aku neh, meh pangg sket~

sorilah, mlm-mlm jadi cmnie lah aku. :p

FATIN ZAKIAH, TERIMA KASIH BANYAK-BANYAK SBB MENJADI SAHABAT SAYA SEHINGGA KINI !! AKU TERHARUUU~ :')

*p.s : weh, nnt kita gosip bnyk-bnyk lg ok! cerita sampai pengsan.

kim.zainudin <3


Tuesday, May 10, 2011

53,,

terlampau banyak cerita, gosip-gosip terkini bersarang di minda.
cuma hendak di luahkan je !
lumrah kehidupan lah kn, manusia ni kadang-kadang busy sangat dengan hal dunia. ~ececece, macam saya lah tu.
wait for my trillions entry eh guys.
*blerghh, poyo minah ni trillions entri konon. cett.

(c:

THANKS FOR STILL WAITING FOR THE NEXT ENTRIES AND READING MY BLOG !
REALLY APPRECIATE IT.


kim.zainudin <3

Sunday, April 17, 2011

52,,

i miss u soo much lah RAJA ATIQAH HAMIDON!

bila lg boleh ke temu?


Saturday, April 16, 2011

51,,

its Mr.goo-goo fault, not me.

but u still know the meaning rite?

alaa, kira halal la tu.

;)


kim.zainudin

Tuesday, April 12, 2011

50,,

insyaallah,, kalau ad rezeki akan ku jejakkn kaki ke sini --->

so, doakan aq dpt further study kt UWE bulan September nnt.
course apa yg akan ku ambil?? jeng..jengg..jengg..
kos : forensic computing, dpt msuk tros 2nd year.
maknenya belajar 2tahun lah kt sana.

dah dpt offer letter pun, skang ni tinggal nk settle bab pinjaman or scholarship shj.
parents, siblings and also syg da bg green light. tp hati ni mcm berat je nk pergi sana meninggalkan org-org tersayang. haiihhh~ (-__-")

moga semuanya berjalan dgn lancar, dipermudahkan segala urusan.
nnt time nk raya bole buat 'salam perantauan', msuk newspaper. femes skit! haha
amboiii~ perasann bebeno. belum p, berangan da lebih. :))

bole main salji, pki baju tebal-tebal yg ad bulu tu, pki but tinggi. haha
sudah-sudah! apa slhny berangan dulu kn? tp u guys doakan kim dpt g sne k.
gonna miss all my beloved so much, 2 tahun tuuuuuu..

*p.s : sesiapa tahu cmne nk cr PINJAMAN PELAJARAN kecuali MARA?? raise up ur nose! cpt-cpt.. ada je info psl pinjaman ni, just leave ur comment k. thanks a lot yaww!

pray the best for me (c:
hope u'll wait for me sygg, gonna miss u a lot and a lot-lot-lot!

Monday, April 11, 2011

49,,

hari ini kita akan belajar mengucapkan 'I LOVE U SO MUCH' dalam pelbagai bahasa.

bahasa m'sia : sy sayang kamu sgt-sgt!

filipino : mahal mo kaya marami!

portuguese : te amo tanto!

korea : saranghae!

spanish : quero tanto!

jepun : aishiteru!

italiano : ti amo cosi tanto!

finnish : rakastan sinua niin paljon!

french : vous aime tant!

swedish : älskar dig så mycket!

vietnam : tình yêu bạn rất nhiều!

latin : ita amo!

and last but not least

romanian :
Te iubesc atât de mult!

haa~ berbelit lidah nk menyebut kn?? haha

terima kasih MR-GOGO! tanpa anda siapalah sy.sy xreti nk translate2 ni.

*p.s : sayang, nnt awk ckp sume bahasa ni kt org eh?? org nk dgr. hehe.
uhibbu jiddan1815! ngeh3.
(tah betul tah x, tlg betulkan syg. thank u!)

48,,

im gonna see u another 2months, how come?
rindu dah cm tahap gila babeng ni.
xjumpa 2minggu pun da ngeng.

harap dpt bertahan!

uwaaaaaaaaaaaaaaaa, tp rindu gak.
asyik teringat je ni. huhu.

makan xkenyang, mandi xbasah.haha
betul-betul xbole blah kim ni, sori syg. terlebihh sudaa~

sayang kamu 1815!!



hugs and kisses from me,
ur love. <3

47,,


at last, semuanya terbongkar! tahniah kt kau sbb terlampau hebat simpan rahsia.
tp xpelah, aq pun da xheran. aq pun da xda kena-mengena dgn kau skang ni.

kau da ad org lain, aq pun ada lahh. xheran dah.
but aq still reti kenang budi parents kau oh!
jasa parents kau akan aq ingt sampai mati. org educated tp xreti nk kenang budi org lain.
it is very-very pathetic.
aq reti call tny khabar, pergi jenguk dorang kt rumah.
KAU ADA BUAT CMTU? sikit pun xda kn!

nk jenguk pe lg, mmg x lah. call xpyh ckp, langsung xda!
tp keluar weekend meronggeng nek kete, boleh je. haha, super duper cool.

hoihh, berombak dada aq bercerita neh. mmg aq xharap nk jumpa kau dah! serius xnk dan xhinginn.
u're such a big fat liar. perghhh~ amikk sebijik!
dah la, nnt kau kata 'mls la nk gado-gado'..

mmglah, da pnt gado dgn adik angkat. hahahahahaha!
aq pun xda masa la nk gado dgn kau, penat seh.

*p.s : bila da ad org syg kau sgt-sgt, kau buat dia cmtu. setia je dia ngan kau. kau je sanggup buat menipu kt dia.tunggu nnt weh. menda yg sama akan jd kt kau.
DUNIA NI BULAT MCM RODA, MENDA YG KAU BUAT KT AQ AKAN JD BALIK KT KAU NNT, JUST WAIT AND SEE!!

adios amigos.

46,,

it's already 5months and both of us still counting.

HAPPY 5 MONTHS ANNIVERSARY B!

1. thanks sbb sudi mendengar keluh-resah dan juga semua berita gembira sy.
u're the 1st dpt tahu all my stories aite??
2. eh, terima kasih sbb selalu buat sy tersenyum dan tergelak sakan! but im so sorry sbb selalu buat awk bengang, i loike. sy suka tgk muka cute awk time marah! hehe.
3. i know both of us missing each-other so much. can't wait to see u again this June! ngee~ (sambil senyum menampakkn gigi)
4. oh, lg 1. terima kasih sbb 24jam berada di sisi saya, temankn saya. mmg betul 24jam ok? oncall je setiap masa, xkira tempat. haha. kn?? *p.s: skang ni pon nga oncall lg, dia ad kelas. sy dgr je lecturer die membebel.
5. ahh, rasa rindu sgt kt awk ni. anoo nomo..nomo..nomo..nomo..nomo cho-wa! ;'(
6. hope our relationship will last forever, harap kita mampu bertahan bukan takat 3tahun tp lebih ok sayang.
7. and i'll always b there also for u. thanks sbb selalu menghargai diri ini. org sentiasa menyayangi awk sepenuh hati org. u should always remember that!

B, there's no one that i'll find as in front and beside of me already have u.
org bukan bodoh nk mencari org lain sedangkan org da ada awk.
i know how much u love me, dan org akan setia bersama dgn awk dan x akan sesekali mendua-mentiga or mengempatkan awk.i won't do that. not even once! org kenal awk cmne and-and.

AND U KNOW ME TOO RITE!!
<3 u more-more-more and more every single day sayang!
bukan yayang tp sayang ok. hehe.

euwwww, yayang. :p (dia xsuka kalu ad org pnggil dia cmtu).
u hate it kn? dah xguna gelaran tu ok. kt awk pon org xt'ingin nk guna. haha.
xbest!

love u a lot AH!
kim.zainudin



Thursday, March 3, 2011

45,,


ms.A : hello, boleh sy bercakap dgn cik NI (nur ikrima)
me : bole sy tahu kenapa ye?
ms. A : hari tu u ada attend interview kt Titans Benchmark rite? anda sudah bekerja ke ye?
me : oh, sy masih belum bekerja.
ms. A : congratulations, anda telah di terima b'kerja di syarikat kami.

me : (berbunga riang di dalam hati, rasa cm jantung nk meloncat-loncat keluar.)
yeke, terima kasih. bila sy bole stat kerja?
ms. A : anda perlu berjumpa sy pada hari isnin dpn, jam 9.30pg.
tolong bawa bla..bla..bla.
me : ok, terima kasih.

*p.s : ayat yg di gunakan kt atas mcm skema habiss.

alhamdulillah, akhirnya sy bukan lagi penganggur terhormat mahupun di katakan sebagai jobless.

sebagaimana yg kalian tahu selama ni sy menanam anggur di ladang, sekarang ni tidak lg kerana sy suda naik pangkat untuk b'kerja di ofis. ada air-cond gituu. perghhh~

atas berkat doa incik mak juga, syukurr..

to myself :

kim, do work hard. kerja sungguh-sungguh. jgn cepat give up! u go girl, ganbate ne~
semangat lebih xpe, confident je.

(bermonolog dalaman seketika).....

AND TO EVERYONE, THANKS FOR UR SUPPORT GUYS.
AND TO MY KEOL, THANKS FOR ALWAYS BE HERE WITH ME DGN SOKONGAN SEGALA, LOVE U!

kim.z :D

Sunday, February 6, 2011

44,,


yup, always and forever.
1815.


43,,

xsabarnya menunggu bulan April tiba..
haihh~
=____="

snap pic banyak-banyak sampai lebam!

dan..dan
bulan Jun juga..
yeayyyyy!!!!

oh, semua tempat yg suda d listkan.tunggu kedatangan kami berdua.
woot-woot.

p.s : dia dah rindukan saya sangat2 tu, sabar ea syg. awww~
meh kasi ciom sikit. :-*
muaaahhhhhxx3 (haha, terlebih sudah)

maaflah kalau post kali ni mengandungi unsur-unsur manja + gedik.
ada aq kesah?

42,,

eh, i already know one thing.
cool gila.


"ada orang kata kalau kita nak tinggalkan seseorang, kita kena sakitkan hati dia."


hebat trick ni. i loike!

kalau dia mampu buat mcm tu, saya pon boleh laa~
tarahal meh.

:)



Tuesday, January 25, 2011

41,,

salam.
woot-woot, im BACK peeps!
setelah menghilangkan diri membawa hati yang lara.uicehhh~
(ayat xboleh blah je)

sy rindu semuanya. SEMUANYAAAA!!!

sy rindu nk gelak-gelak bersama dak2 kt ostel.
sy rindu turun training petang-petang kt court KPM Beranang tu.sy rindu nk sepak bola, bergila-gila dgn team sy, NAZA, K.TIE, YATT, APEX, AYIE, FATT and BAYAH. oh, god..missing u guys sgt-sgt-sgt!
sy rindu nk jerit suruh dak-dak g surau, panggil nama dak aras atas suh diam sebab bising lari-lari (marathon) segala kt atas tu dan menganggu konsentrasi sy nk study. pdahal ganggu mood nak mengumpat.
sy rindu kedai AWANG, roti canai + nasi ayam.
sy rindu nk merayap bilik org setiap ptg dan juga malam.
sy rindu nk buat muka xtahu malu g minx movie kt dak-dak ostel time sy bosan xda keje nk buat.
sy rindu nk duduk kt tangga berborak dgn ZURINA ABDUL RAHMAN, APEX-KUH!munyitttt..
sy rindu nk bangun pagi kul 7.50am, be-rushing mengosok baju dan mandi. (ingtkan org paling lmbt msok klas, pdahal jd org 1 msok klas.) huh!
sy rindu nk beratur tunggu mandi time malam, nyanyi dalam toilet, bergosip dgn LIANA HAHA dalam toilet.
sy rindu nk buli adik-adik dkt ostel smbil ketawa berdekah-dekah.
sy rindu bilik sy 106, dan juga penghuni di dalamnya.
sy rindu nk tgk movie hantu malam2 dgn dak bilik smbil menutup muka dgn bantal.
sy rindu nk bawa turun tilam sy untuk di letakkn btol2 bawah kipas.
sy rindu PN.SAFIAH ketuk pintu bilik, then bg surat WARNING sbb xangkat tilam waktu g klas.
sy rindu lecturer-lecturer sy!
sy rindu nk nyanyi kuat-kuat dlm bilik.
sy rindu nk main sepak-sepak bola kt ampaian.
sy rindu nk basuh baju guna tangan menyental sumenya lah dan juga washin-machine RM2.50 tu.
oh,sy juga rindu nk naik ke BLOK BARU time blok sy xde air.rindu nk panjat tangga BATU CAVES.

dan

SAYA RINDU SEMUAAAAANYAAAAAAAAAAAAAA di KPM BERANANG!!!!

zaman kolej is the BEST.

missing everything,
kim.zainudin ;')

Friday, January 14, 2011

40,,




i'll stop blog-ing for a while.
sorry readers, see u guys soon!



*p.s: thanks raja kerana ad di sisi tika dan saat ini memberi kata semangat dan juga sokongan, kim akan sentiasa ingat sume pesanan anda itu.terima kasih ea~


lots of kisses and hugs (xoxo):
ikrima zainudin

Thursday, January 13, 2011

39,,

bila perkataan 'I LOVE U' diucapkan, adakah semestinya hanya perlu keluar dr mulut seseorang lelaki?

x semestinya bukan?, ia juga boleh terpacul keluar dr seorang rakan malahan mak dan ayah kita sendiri. tp pernahkah kita mengucapkan perkataan itu tiap-tiap hari kpd cik emak dan incik ayah kita??kadang-kadang tu kita rasa segan pula nk mengucapkannya bila berada di depan mereka kerana kita mmg sedar kita sayang akan mereka cuma xmampu meluahkannya.

tapi kenapa bila dgn brader boyf, kita mampu mengucapkan beribu kali malahan xterkira lagi-lagi bila sedang hangat bercinta. setiap kali di hujung talian, maka terluahlah 3 patah perkataan berikut.walaupun sy xmempunyai brader boyf lg tp keadaan di sekeliling menyedarkan sy. pabila melihat rakan-rakan sebaya bergayut di telefon dgn pacar masing-masing, khusyuk beno teman nengok. bergayut 24jam dgn brader boyf boleh pula tp dgn mak dan ayah xsampai 5minit pun. bole buat super savers semata-mata mahu bergayut tp terfikirkah kalian bahawa ibu bapa tu juga penting dalam hidup kita,malahan lebih penting dari segalanya..

cinta tu hanya sementara, pemberian perasaan cinta itu datang dari DIA.
DIA juga mampu untuk mengambilnya bila-bila masa sahaja tatkala kita leka dan juga alpa.

dan sy sedar, perkataan 'I LOVE U' itu xperlu diucapkan selalu pabila kita tahu dalam hati dia mmg sayangkan kita. i know deep in ur heart, u always care about me.
walaupun berjauhan, percaya itu yg penting. trust each-other and remember, jgn segan-silu mengatakan 'I LOVE U' itu kpd cik mak dan incik ayah kita sementara mereka masih hidup ni.
nnt jgn menyesal di kemudian hari bila mereka tiada.

*p.s: sy belajar erti kasih dan sayang dari dia.terima kasih! i'll always miss u. ;)


ikrima zainudin

Monday, January 10, 2011

38,,

pagi-pagi lagi suda bangun untuk ke klinik, ada urusan yg perlu diselesaikan.

masalah kesihatan kah?

demam mungkin?

atau batuk?

ke selesema??

oh, tidakk, mungkin patut dirahsiakan sahaja sehingga keputusan yg sebenar diketahui.

mcm biasalah bila ke klinik kerajaan, menunggu saja dah berapa jam.
sebenarnya mahu menemani cik emak ke klinik sahaja kerana cik emak ada appointement dgn doktor tapi bak kata org, 'sambil menyelam,minum air'..

sebenarnya mmg dah lama nk pergi check-up ni, tp mcm xda masa.(eh,yeke xda masa?).
akhirnya, selepas mengambil no.giliran.sy menunggu jua.
dari pukul 8.30pg berada dlm klinik, pukul 11.30pg baru no.giliran di panggil oleh suara copy-cat tu.(ala, mcm panggilan bila anda berada di mana-mana jabatan kerajaan.samada nk buat IC ke atau apa-apa jela.) gunakan imaginasi anda yg xterlawan dek akal tu.heh!

masuk ke bilik dan jumpa doktor.
check-check!
dan
sy pun dpt surat ni. ( URUSAN SERI PADUKA BAGINDA)




oh, the doctor has referred me to Hosp.Serdang for some reasons,
atas sebab apakah, biarlah sy sorang je yg tahu.
doakan everything gonna be alright ok!

esok pagi akan ke Hosp. Serdang pula,

thanks doc for checking me up today, sgt baik hati doc perempuan tu.
muka ala-ala arab.

dan 1 soalan dia yg sy ingt sampai balik rumah ni ialah.

'u r 21, x kahwin lg ke?'...

doc, im still young to get married. tunggula sy habis belajar dulu. hehe~

ok everyone, slm and have a nice day.

keep smiling:
ikrima zainudin
:)

Sunday, January 9, 2011

37,,

to : someone,,



thanks for your status in FB, x sangka status tu untuk saya.
terharunyaaa~, berterus-terang juga awak akhirnya!
terima kasih.




*p.s : sgt suka bila org berterus-terang dgn kita, rasa mcm diri dihargai dan
disayangi sbb kejujuran dia untuk berterus-terang.

ikrima zainudin

36,,






gonna be so busy tomorrow.
sorry.





ikrima zainudin

35,,

CONGRATULATIONS to every contestants of AJL 25.
all the artists perform very well tonight, good job-good job!
meh sy kasi berdiri tegak dan tepuk tangan kuat-kuat sampai tangan saya jd merah pun xpe.

one and only FT, u are doing great and excellent tonight!
your vocal is superb, i thought he can win the TOP 3 songs but nevermindlah xde rezeki tu.
anddd..anddd, YUNALIS ZARAI. oh-my-gegirl ( u loook outstanding lohh dgn all those dress, love the color, shawl and everything). superrr sweet, i thought u can winn toooooooo~

sobs..sobs!

what to do sygs-sygs sy sume xmenang.
oh-hoi, time anugerah "PERSEMBAHAN TERBAIK" tu, mmg dah melaung-laung nama FT kt rumah ni..

at last, he WON beb. he WON! and im glad.
yg anugerah lain, i laung nama..sume silap! salah belaka.uwaaaaaa~

okay, here's the result for tonight awards.

PERSEMBAHAN TERBAIK goes too,
the nominees are (ah, menggedik nk calon-calon sume bagai. XPAYAH!)

oklah, pemenangnya ialah:
(susah plak nk buka kad ni, dia gam terlebih.huh!)
*p.s : bila ada award, sure ad kad kn. yg dlmnya tersemat nama si pemenang.im doin that rite now, buka kad. BAYANGKANNN~

FAIZAL TAHIR..

bab dalam air tu mmg kagum, awesome! u deserve it lah abang.
;)

ok, next award is best vocal ever.uicehh~ saja plus-plus.
1st time menang kn, so congrats to u.
kasi celet sket.

HAFIZ AF

he won 3rd place too, jd mcm congrats ++ la jadinya.
dengan lagunya : NOKTAH CINTA.

3rd place punya award suda, we proceed to our next award.
at 2nd place won by...........

BLACK & MEET UNCLE HUSSEIN
DRAMA KING
mmg dasar pelakon jalanan kao (hahaha, tiba-tiba ada selingan)

nice song actually, release tension cheq. hehe

and the winner goes too............
DRUM ROLL PLEASEEE!!!!

ANA RAFALI
TOLONG INGATKAN AKU

br jadi penyanyi dan terus menang.menuju ke puncak!
dia lah artis, komposer dan penulis lirik. hebat seh.

ingt lepas ni sy pon nk buat video sendiri dan send kt you-tube,
amacam? rasa-rasa bole nek pentas ke AJL 26 x? dan amik award mcm
cik adik manis kita sorang ni.

CONGRATULATIONS AND CELEBRATIONS!
sambil menari ala-ala portugis tu.
ewahhhh~

konklusinya, semua persembahan adalah yg terbaik!!
sy kasi 10 ibu jari tangan + kaki naik.

thanks for reading readers!
kenyit mata sikit,
;)

one more thing, tq Mr-gugu (google) atas semua imej di atas.
sumber ikhlas tu amat sy hargai.

ikrima zainudin

Saturday, January 8, 2011

34,,

OPICK - RAPUH

sgt-sgt menyentuh perasaan bila dengar lagu ni, been hearing it all the time.
tiba-tiba jadi minat pula, baru dengar semalam selepas menggodek lagu dlm playlist.
dan sudah mendengarnya banyak kali hari ini.

NAHH~ saya bg lirik sekali.

Artist : Opick
Lirik Lagu : Opick - Rapuh

detik waktu terus berjalan berhias gelap dan terang suka dan duka tangis dan tawa tergores bagai lukisan

seribu mimpi berjuta sepi hadir bagai teman sejati di antara lelahnya jiwa dalam resah dan air mata kupersembahkan kepadaMu yang terindah dalam hidupku

meski ku rapuh dalam langkah kadang tak setia kepadaMu namun cinta dalam jiwa hanyalah padaMu

maafkanlah bila hati tak sempurna mencintaiMu dalam dadaku harap hanya diriMu yang bertahta

detik waktu terus berlalu

semua berakhir padaMu


yup, yg sentiasa rapuh dan x sempurna mencintai Mu.
namun sebenarnya ku berharap, ku akan sedar siapa diriku.

ikrima zainudin

Friday, January 7, 2011

33,,

selepas menonton video 'HANA TAJIMA hijab style', sy pun mencubalah kn.
why not trying something new.

disebabkan selendang yg sy pakai ni agak panjang dan labuh, konklusinya sy menggayakan shawl itu gaya hana tajima. lepas fokus menonton, akhirnya..

inilah yg terjadi>>

apa kata penonton??

sila beri komen anda d kotak-kotak yg telah disediakan.
terima kasih!

*p.s : mahu saksikan hana tajima style hijabnya, pergi sini!!
ad bnyk lagi yg di ajar.
keep up the simple + bombastic style. really admire her.weehooo~


ikrima zainudin

Thursday, January 6, 2011

32,,

Fyra Tut: da la xde bukti sygkn org

unique_kim89: haha
unique_kim89: nk bukti ek
unique_kim89: nnt akk tnjuk ea

oh! tu krenya part of conversation kt YM bersama dia neh.tetbe rini dia suh buktikan kasih dan syg ku padanya plak kn.

dia xhbs2 dok tny bukti sygkan dia..
AKHIRNYA, entri kali ni untuk awklah.amik ni baca slow-slow ok~

i'll start with this:

Name: Siti Nur Azfeera bt Nasharuddin
Nickname: azfeera, fyra
Age: 20
Date of Birth: 16 Oct 1990
Student: YES/NO, definitely YES (student of KPTM Bangi, taking Dip in Banking)
About her : si tinggi lampai, sgt suka bercakap + gelak dan merajuk. suka makan juga.

sudah mengenali die hampir 9 tahun. WOW~ lama tuh.
dia mampu bertahan dgn kerenah saya begitu juga saya yg mampu bertahan dan bersabar dengan kerenah dia.

mesti sume org pon bertanya-tanya siapakah gerangan berbaju biru atas tu kn??

dia merupakan my lil' pet sister (adik angkat) gituu di kala zaman sekolah menengah dulu-dulu. ala zaman sekolah menengah, sume nk ada adik angkat bagai. begitulah juga sy kn. nk tahu mcm mana kisah kami bertemu dan mula angkat-mengangkat??hohoho..

time tu she in form 1 and ikrima zainudin is in form 2, lagipun im a perfect though. jadinya jumpa dia setiap hari time perhimpunan and beratur nak msok kelas.dan sy ni nakal juga, suka menyakat dia nih. then one day, im thinking of offering and taking her to be my lil' pet sister dan die bersetuju, yela..mokk xda adik pompuan nokk! teringin, ble main ikat-ikat rmbut kn? main masak sama2. lepas mengenali sy, dia terus famous di kalangan rakan-rakan sebaya sbb ada kakak angkat form 2 kot, pengawas plak tu. PEN.KET PENGAWAS 1 SESI PTG OK, sure kao bangga kn dikk?? :)) , sumpah terlebihh~

wuahahaha, until now kami masih lg berhubung seperti biasa.
selepas di congak sume sebentar td bersama fyra, mmg btul angka hubungan kami b'2 mencecah 9 tahun, bkn bulan ok! got it right peeps.

is this entry enough for u fyra? mao lg ke?

im still loving u no matter how, kasih sayang tu xperlu ditunjuk dan diberitahu kerana ianya tersemat di dalam hati, dlm hati akk ni dah siap tempat vvvip untuk fyra. hari-hari nk ckp sayang, bosan gak kn! i've been facing it lahh, xkn nya org nk mengaku syg kan kao tiap2 ari dikk, haha.

thanks for still being here with me, hope our relationshipt won't tear apart!


words for u: take care, i'll always be there for u!! thanks for everything darl.
sori sbb bnyk lupa ur birthday, hope will not forgetting it this year.
16 October, i'll remember that. ;)
study leklok ok? banggakan ibu ngan ayah.

*p.s: no Mcd until i get my 1st salary. u should be patient more lah nmpknya~


ikrima zainudin

Wednesday, January 5, 2011

31,,

can u do some favor for me??
make all my wishes happen when i'm gone would u??

oh! mcm sedih je bila ad org ckp mcm tu kt kita kn.
i'm wondering, one day i'll be gone and leave the world. what should i fulfill as to satisfied myself when i'm not around.

ajal dan maut tu di tangan tuhan, tah esok atau lusa DIA datang untuk mengambil nyawa yg dipinjamkan sementara tika di dunia.

DOSA yg dikumpul lebih bnyk dr PAHALA.
xlayak masuk ke syurgamu, xingin pula ku memasuki ke neraka jahanammu.
ya, sy tahu sy x sempurna. tp bukakan pintu hatiku dan tunjukkn padaku untuk sentiasa berada di landasan yg betul/benar.

jikalau dugaan yg kau berikan padaku, akan ku terima dgn hati yg terbuka.
entri ni ditulis untuk mengingatkn diri-sendiri dan orang lain yg hidup didunia ni bukan lama, sekejap je.
kadang-kadang kita perlu ingt pada mati, kerana itu akan membuatkan kita menginsafi diri.
cepat-cepatlah kembali ke pangkal jalan jika salah atau dosa yg kau lakukan selama ini.

memaafi semua kesilapan yg org lain lakukan kepadamu, dan meminta maaflah kpd org yg telah kau lukai dan sakiti sesungguhnya itu akan membuat dirimu berasa lebih tenang.

and to everyone, i would like to apologize if i've done anything wrong to u guys! moga segala kesilapanku dpt dimaafkan dgn hati yg terbuka.

selama 22 tahun kehidupanku di muka bumi ini, ingin sy nyatakan im satisfied with everything that i have. syukur alhamdulillah atas segala nikmat yg KAU berikan kepada ku selama ini.

nur ikrima zainudin

Tuesday, January 4, 2011

30,,


stat dr bawah, yg kiri tu cik bedah kite, yg tgh tudung biru tu xpyh la nk d knalkn, yg kanan sis ct.

yg berdiri dr kiri plak, raja, sarah dan juga yana. phewitt~

*AWAS!!
entri kali ini akan membuatkan anda rasa hiba dan sedih sehingga mahu menitikkn airmata. ouchh~

tetiba plak kn, hari ni merindui budak-budak kecik kt bilik 106 tu. gelak-tawa bersama mereka terngiang-ngiang dlm ingtan.
huh! terngiang-ngiang bukan kat telinga je ke?? oh, BM kau kim mmg A++ lah.
walaupun br 6 bulan mengenali mereka ber'4 (sarah, sis ct, raja and also yana), mereka ni bolehlah di katakan ngeng tahap 10/15 iaitu blom mencapai tahap ke'ngeng'an sy iaitu 14/15. si bedah (zubaidah) plak da knal die dr sem 1 sbb aq OC die time tu. jadinya dok 1 level, kre sblm2 ni mmg kenal.

meh sy cite perangai sorang-sorang eh!


*ada cm cikgu sekolah x? ngee~ muka brutal,seram woo!

Nama : Siti Zubaidah
Nickname: zubed, bedah, zue, jebat. pe lg??
Asal: Kedah
Kos: Dip in agro business
sem: 5

oh, dia neh mmg bnyk mulutlah kalu da knal kn, klu ad gap, balik blek je tros keja katil.mao ZzzZ.
kalu ad je sesape yg wat lawak dlm blek tu, dgrlah nnt die pnya gelak maut tuu.
teringat ad 1 ayat die ni, ayat ni hanya akan klua ble dak2 blek wat bising time die nga tido.

"hangpa bole diam sat x, aq nk tdoq ni. satg aq ad klas. diam sat ja."

hahahahahahah..kerap kali gaklah aq dgr ayat neh. budak2 blek aq sumeny hyperactive.cne la dorang nk diam. adeii~ tp zue, k.kim rindulah nk dgr ayat tu. one more time pleasee!

ucapan untuk zue: terima kasih byk2 atas segala brg yg telah dipinjamkn, sgt2 menghargainya. minta maaf jika ad terkasar bahasa dan sikap yg xmenyenangkan. syg awok!


Nama: Nur Ilyana Nadhirah
Nickname: yana, ketot (sukati aq je pnggil die cmtu en)
Asal: Seremban, N9
Kos: HND CSD
Sem: 2

yg aq ingt psl dak kcik ni, 1 je. time nk g buka pose kt Pizza Hut Semenyih tu.
mcm bese la kami dak2 KPM nek bas ja g sana. nek la ape2 bas pon, kami dikenakan byran rm1 je nk ke sana. kami sume ni pena la gak nek bas bnyk2 kali. tp cik adik comel kte ni xpena nek bas kottt! die blik weekend pon mak, ayah yg amik.

yang lawaknya, time kami nk g tu. yana ni xdpt duduk yg sama dgn dak blek yg len sbb seat blakang sume full. die terpaksa la dok dpn sorang2. time da smpi kt hentian yg septotny,kami pon turun. da turun bas tu sambil melihat bas city liner berwarne merah beredar pergi.

nk lintas jln ke seberang, sbb pizza seberang sne nun. kami di seberang sni.
3 org da melintas jalan, tnggl aq dgn zubed ja.
pastu org seberang yg da melintas tu menjerit:

org seberang: k.kim, YANA xda. t'tinggal dlm bas!!
aq nya: hah! *smbil tu dok mengira dak2 blek. mmg sah sorang xckup. aq pon ckp 'KOL!!KOL!!'.
(tgk kete kurang, aq pon melintas)

lepas je sberang jalan, da kumpul balik. dak2 ni kol la cik yana kita.
yg klako nya, die menangis..die ckp, aq nk berhenti ktne weh? aq xtao jalan neh?

dak2 ni pon kate, ko stop je kt dpn tu.. then g seberang tnggu bas len.rupe-rupeny die tertido dlm bas. aiyakkk~ sempat lg ea, xpela.pnat berpose.phm2 sudaa~

HAHAAHAHHAHAAHAHAH - smbil gelak berguling-guling

sori yana, terkenang balik. kelakar gle.
hari tu dan hari-hari yg mendatang, dak blek sume dok perli die je.

lg2 aq la kn.
' WEHH korang, len kali nk g mne2 jgn tinggalkan dak kcik neh. pegang sket tgn die.jgn bia die sorang-sorang,, nnt tkot tertinggal ag kang.'

lg stu, die neh mmg jns xkesa la kalu kteorg perli2 die. die wat dekk~ je. tarahal punya.

ucapan untuk yana: k.kim mmg slalu perli yana, syok je! hehe, do ur best this semester, i know u can do it better than your previous one! truskan lah dgn muka 'sengal-sengal alam' yana tu.
syg yana!


Nama: Raja Farhana
Nickname: raja, king hana
Asal: Seremban, N9
Kos: HND CSD
Sem: 2

bab raja ni, die ni penakut orgnya. korang bayangkan takot die punya psl die xbrani tdo tepi.
kteorg ni bentang tilam sume kt bawah. yela, kt bilik kteorg ad 1 kipas je yg berada d tengah-tengah. makanya, kteorg malas lah nk bersauna ats katil. da bentang tilam, cm beselah ad je tdo kt bawah. aq for sure tepi skali, then ct, tepi belah sne plak sara. raja plak berada d tgh2.

lg lah klu tgk cte scary movie (hantuu) kn, da tgk tu smpai ke toilet pon kne berteman.
die neh tdo lasak mak aii, hbislah sara tu di tendang ke tepi. haha

perangai die cm dak tadika ag, tipu je. tp mmg perangai die cm dak2, cute btol. spe tdo sblh die sume kne peluk lah, die mmg suka peluk2.

oh!, ada lg. die xble kne tengking. sensitif. ritu kne tengking dgn sarah n k.zue die tros menangis. hahaha. ank tunggal la katakn.manja.

kalu nk tgk die shuffle ala itik, pg2 sure die da wat persembahan. time nk g klas tu kn, die mmg bersiap-sedia nk wat shuffle.

ucapan untuk raja: buat betul2 sem neh! jgn main2, kalu xphm tny member2 tuh. jgn cpt ptus asa ok. kalu ad pape, msj or kol je k.kim. be CONFIDENT. syg raja!

*ct yg memakai tudung pink tu ea.

Nama: Siti Ismatu Saadiah
Nickname: sis ct, ct, si keding
Asal: Seremban, N9
Kos: HND CSD
Sem: 2

bg dak blek yg xdpt menghabiskan makanan.sure ct akan ckp menda neh.

' GAZA xdpt makan tao menda-menda cmni'.

tu pon lpas ad kempen selamatkan GAZA kt kolej. sure makanan kteorg habiss jela klu dgr ct ckp cmtu. haa~ menari pon bg kt die, hebat die neh menari. terserlah kehebatan die menari. boleh ah msok ' do u think u can dance?'

oh! die mmg suka puji diri-sendri comel. so, sy men'iye'kn je. kami mmg suka bergosip bersama, lg2 waktu mlm dan waktu gap dan juga yg sewaktu dgnnya.
die ni la partner sy time tdo sbb die tdo sblh sy kn..

die ni peminta setia syahir tahu, smpi buat ????? untuk syahir.. hebatlahh~
akhirnya ritu die dpt gak bertemu dgn kekasih hatinya itu. tahniah!

kesiann, xdpt jmp hubby lg kn. hubby tu akan ku jagakn untuk mu ct!

'waaa!!!'

tagline tu akan klua bila die teruja dgn sesuatu smpi aq pon terikut-ikut.
mmg bnyklah die ni cipta tagline. haha

ucapan untuk ct: love the way u are, perangai ct tu truskan.
'biar org buat kita, tp kita jgn sesekali buat org. remember that kn?'
bila ad masalah, cte je kt kenkawan. jgn pendam! time sedih pon. xpyh ah dok tdo katil ats tu sorang-sorang. haha. syg ct! keep it up ur good works this sem, do ur best untk dpt high pointer lg.


Nama: Siti Sarah
Nickname: sara, sa-w-ah, ikan paus
Asal: Qelate
Kos: HND CSD
Sem: 2

cik sarah kte neh pelat 'R' , jadinya bila sebut nama sndri die akan jd sa-w-ah, bkn sarah sbb r dgantikan dgn w.

kalu dgn die ni, bila xda spe nk melayan die men game la, lyn bercakap la. sure pastu merengek n merajuk sbb x dilyan. pastu mest ckp cmnie.

' sarah nk nangesla, xda sape nk layan sarah'

xpon tagline di kala malu xtentu hala, die akan ckp neh

' sarah malu, im shame'

yg nickname ikan paus tu sbbny, ble pg2 tersedar sure die tdo kt simen. terdampar mcm ikan paus dgn xda selimutnya lah. mcm-mcm! die pon tdo lasak gak. 2 x 5 je dgn raja td.

oh, die suka band korea. nyanyi lagu-lagu korea. sarah, ble nk berduet lagu koe-wo-kikasete dgn k.kim ag?? haha, teman ble tension. kami menyanyi bersama-sama!

ucapan untuk sarah: jgn nakal-nakal eh sem ni, nk dpt pointer tnggi kn? stat stdy ok! troskn perangai gila-gila anda tu, sy suka! nnt kalu nk klua, ajak je. i will follow u~
hehe, syg sarah!

*p.s : walaupun bila k.kim da msuk U nnt, k.kim akan still ingt korang sbb kenangan bersama korang da ada ruangnya yg tersendiri kt kotak simpanan data dlm kepala. kalu tgk k.kim berubah, cpt2 sdarkn ok!
walaupun bila k.kim da jmp kwn-kwn baru yg lain, k.kim akan still rindu and kenangkan korang!
sayang sgt-sgt lah kt awok-awok sume! uwaaa~ sedih plak ase.
ingt k.kim slalu eh, wlaupun bila berada d perantauan nnt! *insyallah.
eh, rindu nk nyanyi lagu bersama korang gak, main game terup (happy family sume tuh).
missing u guys a lot, contact2 lah slalu ea. ;)

lots of love:
kim.z ;')

Monday, January 3, 2011

STYLE YOUR HIJAB CONTEST,,

STYLE YOUR HIJAB CONTEST



Oh, bab contest ni sbnrny ter'tag' oleh Farish Nadya, junior aq time kolej la neh, d ssbkan mata berpinar-pinar tgk hadiah die iaitu RM 100 yaww~ spe x nk kn! aq dgn berbesar segala hati ingin menyertakan diri dlm contest anjuran Incik Woot Woot neh..walaupun xknal, tp aq akan knal jua dgn mu kelak oh, woot-woot! :)

1st time aq msok contest-contest neh, jom la kte cuba nasib ye dokk?

dah nama pun contest mestilah ada syarat-syaratnya kan???

SYARAT-SYARAT NAK JOIN ADALAH SEPERTI BERIKUT:

1) gambar pakai tudung or hijab or shawl ( purdah digalakkan..hee) p/s TUDUNG BAWAL PON BOLEY ..wuwu
2)make sure tutup aurat ! ( pakai tudung ikot cara islam yer ! )

3)bile ana cakap tutup aurat means takde nampak rambut,takde nampak lengan,takder sendat2 sangat yer !

4)kalau ade gambar yang tak tepati syariat ,gua tak reject awal2,tapi gua nasihat dulu..(kalau ade jugak markah kureng sket la yer ? )

SELEPAS DUA SYARAT DI ATAS DIPENUHI, BUAT INI:

1) satu entry bertajuk SAYA SUKE BERHIJAB or STYLE UR HIJAB ,masokkan gambar di atas dalam entry anda,pastu linkkan gambar itu ke post ini yer ..letak sekali syarat-syarat contest ni yer ^^

2)letak banner(gambar ) yang kat atas tu di sidebar belog anda..hohoo ( nak resize banner pon boley )

3)yang paling penting mestila korang kene letak gambar korang bertudung/berhijab/ber-shawl/berpurdah tu kat dalam entri korang tu ^^

5) sila tag kawan-kawan korang..3 orang pon jadila..hee (make sure kawan korang taw yer )

6)dah siap tu submit la post korang kat COMMENT box gua okei :)

7)tarikh tutup pertandingan adalah 11 january 2011

8)ouh,kalau gambar berdua,bertiga bersepuluh pon takpe asalkan gambar korang kene ade ! ^^

9)kalau baik hati alang alang da join contest tu ,tekan la butang follower tu.tehee,
( tiada paksaan )

HADIAH LUMAYAN ! (rm 100 ! lagi banyak penyertaan lagi lumayan ! )

gmbr yg terlintas nk di letakkn adalah *drum-roll pleaseee!!



wanita-wanita yg ingin di tag adalah seperti:

salimah yusri

aten

buyut kuh

*adik-adik, g buat menda neh pastu men jaoh-jaoh ok! good girl~


kim.z ;)