Friday, October 29, 2010

somebody??,,

yes, siapakah?
perlu ke kalau setiap kali bertentang mata bertanya 'weh,kau xda bf ke?'.
jap..jap..

jawapan aku senang je.rmi je kwn laki aku weh.
xmerana pun hidup aku kalu xda lelaki yg berdamping di sisi.
pelik ke bila lihat seorang perempuan seperti aku tidak mempunyai bf atau apa-apa yg seangkatan dgnnya.

nnt kalau aku ckp, aku ok je pe kalau xda bf (special one). lepas tu nnt, kalau aku ckp aku ramai je member2 lain boleh temankan, korang akan ckp 'eleh, jual mahal la tu'.lepas tu nnt tuduh dan fitnah aku 'lesbo/lesbian' atau apa segala.
Ohmaiigahhh..sukati hangpa laa naa nk ckp apapun~
cheq xkesah!

like my mother always said, 'ima,nnt kalau nk cari laki, cari yg beriman.soleh'.
mmg worth it kot tunggu lama-lama sbb nk cari lelaki yg terbaik untk diri kita.
betul x?
yela, xkan la aku senang2 nk cari lelaki pastu terus kapel. dah la kenal kau pun x, apalagi nk tahu perangai kau.
walawehhh, its not easy man!

lagi-lagi, aku nk cakap.salah ke kalau aku cerewet dan pemilih?
aku rasa x.sbb nya kn, aku nk cari yg btul sesuai dgn diri ni.
yang boleh terima aku seadanya.

Contoh-contoh lelaki tu kena terima aku seadanya sbb:

1. aku suka gilaa gelak kuat-kuat, YES! yg REAL kuat. kalau kau malu, don't u ever meet me.

2. aku ni jenis perempuan yg kasar. kalu aku gurau pun gurau kasar. kau mampu nk layan kerenah aku? mampu?.belum tiba masa lg untuk aku jadi lembut dan bersopan-santun agaknya.

3. aku bukan jenis yg romantik ke apa, mmg x. ke aku xreti, aku xtahula kn.

ada bnyk lg. tapi mls la nk cerita semua. ;)

lagi nk bg info kt lelaki2 luar sana, im finding guy that have all this criteria.
kalau jumpa, tolong rekemen kn kt saya OK?

1. ISLAM dan MUSLIM

2. beriman dan soleh (solat 5 waktu xpernah lupa). sy juga perlukan lelaki seperti ini untuk membimbing saya kelak. uicehhh~ but that's totally for REAL.not jokes.

3. berharta. bukan saya kata saya demand. but money is important right now.
cmne kalau kau xda duit tp nk kawan dan mungkin kahwin dgn aku kelak.

4. berpelajaran tinggi.

5. ada rupa dgn erti kata lain handsome! sbbnya nnt, bila bawa jumpa mak,ayah sedapp je mata memandang.

6. pandai MEMASAK dan MENGEMAS. ok, sekarang ni bukan perempuan je kena buat kerja ok,lelaki pun perlu. barula fair and square!boleh kan?

7. hormat org tua, suka kanak-kanak.

8. tidak merokok dan bukan mat rempit! (saya bukan slhkan semua mat rempit ok, tp sy xsuka cara certain of them berpakaian dan bawa motor) sungguh NOT COOL!

9. jujur, romantik (sbb sy xromantik), memahami diri ini, baik hati.

10. yang up-to-date, pandai bergaya and so on.

ada lagi, tapi nk list kan takut pnjg sgt. tu yg major penting bg sy nk cari bf rsanya. kalau mampu boleh isi borang di bwh! ngaaa~

eh, rasa mcm nk tunjuk gmbr lelaki ni.jap!jap!
cute sgt..


mak aii~ handsomenya kau!



stylo habis rambut tu, i loike dear hunn!

ok lah, gtg everyone.
buhbye~

;)) lol

4 comments:

  1. GU JUN PYOOOO! LEE MIN HOOOO! Hahahaha. Kau kena rebut dengan kak lisa weyh ;p

    ReplyDelete
  2. lee min ho kak kim?
    no way, over my dead body first!

    ;D

    ReplyDelete